Eri Domainien Ja Sivujen Mustalista

TÄSTÄ PÄÄSET ALHAALLA SEURAAMAAN FACEBOOK-HUIJAUKSIA

Mistä siis on kyse? Tähän on listattu vain ne domainit tai sivut, joiden verkkosivujen tiedot ovat puutteelliset, eli tuotteesta puuttuu sisältöluettelo tai se on puutteellinen. Tänne joutuu myös sellaiset normaalisti, jotka ovat varsinaisia spammimoottoreita kuten Facebookin sivujen nimiä (jota täytyy päivitellä) tai jotka on jo aiemmin noteerattu jossain muulla sivulla muuksi, kuin mitä ne ovat. Listassa on varsinainen domain, IP johon domain on kytketty ja maatunnus. Maatunnuksia ovat esim. fi = Suomi, fr = Ranska, dk = Tanska, se = Ruotsi, no = Norja, de = Saksa, ru = Venäjä, jp = Japani...

www.fitnesstukku.fi (95.101.142.184; a95-101-142-184.deploy.static.akamaitechnologies.com, todennäköisesti Sveitsi):
SYY: Kyseinen verkkokauppa myy useita tuotteita, joissa on joko atsoväriä, aspartaamia tai molempia eikä siten ole erityisen luotettava. Myös osa tuoteselosteista on puutteellisia. Lisäksi iso osa sivuston myymistä tuotteista on joko osin tai täysin synteettisiä tuotteita. Kannattaa välttää tätä, monessa tuotteessa on atsovärejä, aspartaamia tai sukraloosia!

www.mvlehti.net (104.18.52.108; US, CloudFlare, Kansas):
SYY: Mitä Vittua-lehti, eli MV-Lehti julkaisee uutisia "sensuroimattomina", mutta itse en luota sivustoon, joka on täynnä mainontaa, etusivulla koreilee provosoivat uutiset ja eri ihmis- ja uskontoryhmistä sinne luodut uutiset, eli toisin sanoen vihapuheet joissa voi osassa kirjoittajat aiheuttaa vihaa tiettyjä ihmis- ja uskontoryhmiä vastaan.

www.pointshop.fi (Sivu poistettu ilmeisesti):
SYY: Rahastussivusto/Spammimoottori. Pointshop ja Pointworld ovat sama asia oikeasti. Lisäksi kerran menetettyä rahaa on vaikea saada takaisin, koska itse domain on rekisteröity Tanskaan. Itseltä lähti 45 EUR, kunnes ehdin mitätöidä oman tilini. Lukemieni palstojen perusteella on useita tuohtuneita ihmisiä, joilta on enempikin lähtenyt ja kuulemma silloin on auttanut vain luottokortin mitätöinti ja uuden hankkiminen.

www.pelit24.fi/c/1284/10426/ (46.253.127.20;
vhost01.plusservice.aixit.com, DE):
SYY: Spammimoottori, jos klikkaa viestin linkkiä, niin tulet luultavasti houkuttelevalle sivulle jossa on pari kysymystä. Lisäksi yllä on kissankokoisin kirjaimin teksti: "Oletko aikaisemmin saanut 20 euron arvoista päivittäistavarakaupan lahjakorttia." Sekä alla: "Saat samalla 14 päivän koejäsenyyden pelit24.fi:llä 1 eurolla. Jäsenyys uusiutuu automaattisesti 14 päivän koejakson jälkeen hintaan 49 €/kk:ssa." Varoituksen merkkejä näkyy heti, kun hoksaa missä... Ensinnäkin tekstissä selvästi kyseenalaistetaan uhrien toive 20 euron lahjakortista. Toiseksi, jos liityt, saat parin viikon ajaksi koejäsenyyden. Sitten se petollisin osuus: Tililtä alkaa toisin sanoen lähteä liki 50 euroa rahaa per kuukausi, noilla summilla siis sivustolle ei olisi konsti tai mikään tehtailla lahjakortteja eurolla. Pahinta onkin, että nykyisin spammia tulee ihan puhtaalla suomella ja järkevillä nimiyhdistelmilläkin, tuollainen saastakirje tuli Wahlgren-nimiseltä lähettäjältä ja välttämättä osa ihmisistä, jotka olivat tottuneet aiemmin muun kielisiin spammeihin, eivät osaa varautua puhtaalla suomella kirjoitettuihin spammeihin. Luultavasti nyt kyllä osataan varautua suomenkieliseen spammiin. Erityisesti silloin, jos aihe on huonoa suomea tai viestin sisältöä on takertelevaa suomea.

snowhotelli.com (Sivusto näemmä suljettu, kun tulee Chromessa virhesanoma.) SYY: Tiedonkalastussivusto, eli phishing-sivusto. Jos silti käytät tätä, niin älä käytä täällä salasanaa, jota käytät muuallakin, kuten Youtube-tililläsi. Itse en tälle sivustolle menisi, kuva todisteena alla:


unelma-arpa.fi (194.157.77.244, FI) SYY:
Myyvät arpoja harhaanjohtavalla mainonnalla ainakin ikäihmisille, koska melko hyvin tietävät, että heidät on helppo puhua ympäri ja saada tekemään tilaus ilman tilausehtoja. Unelma-arvoilla on kuitenkin tyyli, että kun kerran tilaa, tulee kestotilaus ja jos ei maksa, saa noin 37 euron suuruisen laskun johon lisätty viivästyskulut. Helsingin Sanomien sivuilla lukee esimerkiksi: "Puhelinmyynnissä asiakkaalle lähtee vahvistustekstiviesti tilauksesta. Tilauksen voi perua 14 päivän kuluessa. Senkin jälkeen meille on voinut lähettää arpapaketin, jos arpoja ei ole raaputettu." Lisäksi sama artikkeli kertoo: "Tilauksissa on Böckelmanin mukaan joustettu esimerkiksi silloin, jos tilauksen on tehnyt muistihäiriöinen omainen." Eli taas uusi arpahuijari. Heillä on omat Facebook-sivutkin olemassa ja heidän kotisivunsa sijaitsee poikkeuksellisesti Suomessa, ehkä Elisan konesalissa. Tämä arpahomma on samanlainen kuin Ruotsin vastaava, mutta Suomessa uusi.


allyourmusic.net (Domain alhaalla, koska sain selainherjan "Sivustoon ei saada yhteyttä."):
Sivusto tarjoaa tutustumistarjouksena 1 € hintaan koejäsenyyttä ja liittymislahjaa, jonka jälkeen sivusto alkaa suoraveloittaan tililtäsi isoja summia ellet irtisano tiliäsi. Salasanaa sivustolle ei saa, sähköposteihin ei vastata eikä sivustolla oleva numero ole toiminnassa. Sitten selviääkin uhrille, että kyseessä on huijaus ja ainut tapa katkaista jäsenyys on kuolettaa luottokortti, jonka numeroa on käyttänyt. Äänestin sivua jo WOT-sivuilla, eli Web Of Trust. Palvelimen ISP, jossa domain sijaitsee, on tässä:
Virtual Internet Ltd.

verkkomedia.org (198.38.93.246; mochahost.com, US, Californian osavaltio):
Koko sivusto on Venäjää ylistävä propagandasivusto, joka halveksuu mm. länsimaita. Eri käyttäjien kommentteja WOT-taulukon perusteella (Web Of Trust): "Sivusto on Venäjän ja erityisesti Venäjän hallinnon suukappale. Se ei keskity tosiasioihin, vaan pelkästään ylistämään Venäjää ja mustamaalaamaan muita. -Mandemon." Lisäksi artikkelien lähdeviitteet eivät ole luotettavia tai ne ovat puutteellisia ja artikkelit ovat yleensä epäluotettavan oloisia. Muista en tiedä, mutta lasten ei kannattaisi lukea tämän verkkomedian juttuja. (Ei tule sotkea Verkkouutisiin!)